Siden 14. januar har det været muligt at erhverve AM-licensen i en alder af 15 år. Dette gør det muligt at køre en 50 cc tohjuling op til 45 km / t. Ikke kun alle 50 ccm³-scootere såsom en Vespa Primavera, men også 50 ccm³-knallerter såsom Aprilia RS 50 eller Derbi Senda og også Piaggio APE 50 kan køres med denne licens.
Her er et par eksempler:
Transportministeriet rapporterer:

Unge mennesker i Nordrhein-Westfalen kan få et mopedkørsel et år tidligere. Statskabinettet besluttede tirsdag (14. januar 2020) at sænke minimumsalderen for at erhverve en mopedlicens fra 16 til 15 år.

"Specielt i landdistrikter åbner mopedkørsellicensen en ekstra mobilitetsmulighed for unge at gå i skole eller til en læreplads, som vi nu muliggør i Nordrhein-Westfalen," sagde transportminister Hendrik Wüst.

Sikkerhed kommer først for statsregeringen. Den tidligere krævede køreskoleundervisning med en teoretisk og praktisk kørekortprøve er fortsat en forudsætning for at erhverve et knallert kørekort for motorcykler med en maksimal hastighed på op til 45 km / t (kørekortklasse AM). Indtil videre har 15-årige kun været i stand til at erhverve mopedtesten for motorcykler op til 25 km / t.

Med loven om ændring af færdselsloven har den føderale regering givet staterne muligheden for at reducere minimumsalderen for at erhverve AM-licensklassen fra 16 til 15 år.

Den statlige regering implementerer nu denne mulighed straks. Forordningen om mindste aldersreduktion forventes at træde i kraft i slutningen af ​​januar.

Baggrund

I en begrænset modelprøve i Sachsen, Sachsen-Anhalt, Thüringen, Brandenburg og Mecklenburg-Vorpommern blev nedsættelsen af ​​minimumsalderen i kørekortklassen AM testet til 15 år. Erfaringerne der er vurderet positivt. En evaluering i modeltestlandene har vist, at AM 15 hovedsageligt bruges af unge i landdistrikter.

Kilde: https://www.land.nrw/de/pressemitteilung/bessere-mobilitaet-fuer-junge-leute-im-laendlichen-raum